Begrafenis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redenen om te kiezen voor een begrafenis

* U geeft de voorkeur aan een natuurlijk en geleidelijk afscheid.

* U heeft het gevoel dichtbij uw dierbare te kunnen zijn.

* Uw familie maakt al gebruik van een familie graf.

Veel mensen kiezen voor begraven. omdat ze dan het gevoel hebben op een meer natuurlijke en geleidelijke manier afscheid te kunnen nemen van de overledene. En omdat ze een duidelijke plek hebben waar ze deze kunnen herdenken.

Het is belangrijk om over de vraag begraven een goede beslissing te nemen. Doe dit zorgvuldig en weeg zaken tegen elkaar af begraven.

Laat u niet leiden door wat gebruikelijk is of wat uw omgeving vindt. Kijk naar u zelf, uw kinderen of andere naasten. 

Je hebt er naar toe geleefd: de dag van de uitvaart. Emotioneel zie je er tegenop, maar je weet dat alles tot in de puntjes is geregeld. Dat geeft je rust en vrijheid om de uitvaart te ervaren zoals ze is bedoeld: een afscheid met een ziel.

Indien de overledene is opgebaard in het uitvaartcentrum, is er gelegenheid tot rouwbezoek. Ook kan de keuze zijn om afscheid (rouwbezoek) op de dezelfde dag als de uitvaart te laten plaatsvinden. Dit zal zijn voor het vertrek naar Kerk, begraafplaats. Indien gewenst kan de rouwstoet via het woonhuis rijden, bij het woonhuis zal de stoet een moment stilhouden.

Indien de overledene thuis is opgebaard kan de rouwstoet vanaf hier vertrekken.

Kerkelijke uitvaart, de familie en genodigden verzamelen zich in de kerk en begeleiden de overledene in de kerk. 

Is de overledene lid van een vereniging, kunnen zij ook de overledene in en uit begeleiden.

Begraven op de Natuurbegraafplaats

Wie natuur en milieu een warm hart toedraagt, kan zich laten begraven op een natuurbegraafplaats. Gelegen in een natuurgebied, biedt een natuurbegraafplaats een vredig plekje weg van de dagelijkse drukte.( meer informatie zie de rubriek natuurbegraafplaats op de site) www.gravendienststrijbos.nl

Wist u !

Wanneer er een plek op de natuurbegraafplaats is uitgezocht / besproken is  bestaat de mogelijkheid om uw dierbare te laten opgraven en herbegraven wanneer de grafrechten (grafrust is 10 jaar) verlopen zijn en herbegraven op de Natuurbegraafplaats.

Dit is slechts een beknopt overzicht van de mogelijkheden. 

Wilt u meer informatie - advies of een persoonlijk gesprek neem contact met ons op

Tel.  0495 -  54 35 21  //  06 51 34 52 36

of per e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Als het om vertrouwen en eerbied gaat, staan wij voor een persoonlijke begeleiding, en een stijlvolle uitvaart.

Ieder mens is uniek, dus ieder afscheid moet dat ook zijn !

www.gravendienststrijbos.nl