Bespreking uitvaart.

Het laatste afscheid is een eenmalige gebeurtenis en vormt voor de nabestaande ook de laatste herinnering aan een dierbare.   Het is daarom cruciaal dat alles volgens inzichten, stijlvol en vlekkeloos verloopt. Strijbos uitvaartverzorging vertelt u graag over de brede mogelijkheden bij het vormgeven van een unieke, momorabele uitvaart.

Ter voorbereiding op de uitvaartbespreking kunt u de volgende documenten klaarleggen :

*  Legitimatiebewijs overledene

*  Legitimatiebewijs opdrachtgever van de uitvaart

*  Trouwboekje of partnerregistratie

*  Gewenste kleding voor de overledene

*  Wilsbeschikking / uitvaartwensen

*  Testament

*  Eventuele uitvaartpolis(sen)

*  De verklaring van overlijden (via de arts) zodat wij voor u aangifte kunnen doen bij de Burgelijkestand

Overleg met de uitvaartverzorger   

Er wordt een afspraak gemaakt met de uitvaartleider, indien gewenst komt hij/zij al dezelfde dag, soms de volgende dag bij u langs. Die zal in eerste instantie vooral luisteren. Hoe is de persoon gestorven ? Wat voor iemand was de overledene ? Vlak na zo'n ingrijpende gebeurtenis is het goed om je verhaal te doen. En de uitvaartverzorger verzamelt meteen relevante informatie.

De eerste dag is meteen de drukste. Daarna heb je meer tijd om details te bepalen, om de uitvaart invulling te geven. Samen met je uitvaartverzorger begin je aan het dossier. Sommige zaken moeten snel worden besloten, andere kunnen een dag of twee wachten. Telkens bespreekt de uitvaartverzorger wat diens rol en bijdrage kan zijn.

Opbaring : thuis of in het uitvaartcentrum Biest, onbeperkt rouwbezoek (op afspraak).

Kostenopgave: na de bespreking van de uitvaart wordt er een overzichtelijke kostenopgave overlegd waarin iedere kostenpost is uitgewerkt en een bijlage waarin de werkzaamheden van Strijbos uitvaartverzorging uitgebreid staan omschreven. Zo weet u waar u aan toe bent en komt u achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.

Belangrijk !

In de meesten gevallen zullen er geen bijkomende kosten zijn maar het kan wel. Mocht het overlijden in een ziekenhuis of andere instelling plaatsvinden zullen er extra kosten zijn ( mortuarium).

Alles is bespreekbaar

Wilt u een sobere uitvaart, zonder toespraken maar met rode rozen en tijd voor bezinning. Een uitvaart met schutterseer, indien hij/zij lid is van een schutterij of gilde.

Waar zal de afscheidsdienst / herdenkingsdienst plaatsvinden, dit kan een mooi landgoed of het favoriete café zijn van de overledene. Daarin ben je helemaal vrij.

Te regelen zaken

Bepalen op dag 1 :

*  is er een wilsbeschikking (uitvaartwensen) ?

*  datum en locatie uitvaart

*  begraven of cremeren ?

*  keuze maken van een kist

*  rouwkaart

*  Rouwkaart plaatsen op de website condoleance Strijbos uitvaartverzorging ?

*  kostenbegroting

*  opbaring

*  afscheid / waken

Later bepalen : 

*  enveloppen, adressen, gedachtenisprentje

*  muziek

*  verzamelen foto's

*  speeches (wie zegt wat ?)

*  speciale wensen (bloemen, ballonen ?)

*  vervoer (overledene en familie)

Condoleren.

Er is schriftelijke condoleren in de kerk of de aula in het crematorium.

De rouwbrief / aankondiging staat ook online op het condoleanceregister van Strijbos uitvaartverzorging www.uitvaartverzorgingstrijbos.nl

Onderscheiding(en)

Heeft de overledene bij leven een of meer onderscheidingen ontvangen, kunnen deze vernoemd worden op de rouwkaart. Ook kan de overledene gedecoreerd worden opgebaard met de draagtekens. Tijdens de uitvaart mogen de onderscheidingstekens aanwezig zijn. Uit eerbetoon liggen de onderscheidingen op een kussen in de kleur blauw of rood in de juiste protocollaire volgorde. het onderscheidingskussen ligt aan het voeten einden of midden op de kist.  

De uitvaart

Je hebt er een week lang naartoe geleefd: de uitvaart. Emotioneel zie je er tegenop, maar je weet dat alles tot in de puntjes is geregeld. Dat geeft je rust en vrijheid om de uitvaart te ervaren zoals ze is bedoeld: een afscheid met een ziel. Een pijler in het rouwproces. Met dat doel zet de uitvaartverzorger van Strijbos uitvaartverzorging zich voor je in.

Rouwbezoek

Indien de overledene is opgebaard in het uitvaartcentrum Biest, is er gelegenheid tot rouwbezoek onbeperkt (op afspraak). Ook kan de keuze zijn om afscheid (rouwbezoek) op de zelfde dag als de uitvaart te laten plaatsvinden. Dit zal zijn voor het vertrek naar kerk of de begraafplaats. Indien gewenst kan de rouwstoet via het woonhuis rijden, bij het woonhuis zal de stoet een moment stilhouden. Indien de overledene thuis is opgebaard kan de rouwstoet vanaf hier vertrekken.

Als het om vertrouwen en eerbied gaat, staan wij voor een persoonlijke begeleiding, en een stijlvolle uitvaart.

Ieder mens is uniek, dus ieder afscheid moet dat ook zijn !

Wij kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Neem gerust telefonische contact op of stuur een e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.