Wilsbeschikking / Uitvaartwensen

 

Het is nooit te vroeg om uw uitvaartwensen vast te leggen !

Leg je wensen vast, wij kunnen je helpen met het overzichtelijk vastleggen van jou wensen.

Steeds meer mensen vinden het belangrijk om hun afscheid te laten aansluiten bij hun manier van leven. Daarom willen zij hun uitvaart een eigen invulling geven.

Nadenken over uw eigen uitvaart blijft moeilijk. Toch is het raadzaam er eens bij stil te staan en vast te leggen wat uw wensen zijn. De wetenschap dat alles goed geregeld is, zal u namelijk rust geven. Daarnaast weten uw nabestaanden straks zeker dat ze de uitvaart zo vorm kunnen geven, zoals u dat wenst.

De brochure wilsbeschikking helpt daarbij.

Hierin kunt u aangeven wat uw persoonlijke wensen zijn. Zodat iedereen later precies weet hoe uw uitvaart eruit moet zien.

Persoonlijk advies.

Wilt u een persoonlijk advies over wat er allemaal mogelijk is tijdens een uitvaart, dan kunt u een afspraak maken.

Een plechtigheid zonder vraagtekens.

Bij het regelen van een uitvaart blijken de nabestaanden vaak veel vragen te hebben. Wat heeft de overledene  eigenlijk gewild ?   Een crematie of een begrafenis ?  Een kerkdienst, welke muziek is er te horen tijdens de plechtigheid (in het crematorium ) of live muziek zanger(es) en hoe ziet de catering eruit ?  Rouwauto wit - grijs - rose  - foto reportage van de plechtigheid - een koets met paarden - een vingerafdrukhanger als herinnering - na de plechtigheid de genodigden worden getracteerd op uw lievelingsdrankje, de nabestaanden moeten er maar al te vaak naar raden.  Daarom geeft het rust om uw wensen hoe u uitvaart eruit moet zien goed vast te leggen. Om nu al te kiezen voor straks. Voor uzelf, maar ook voor uw familie of vrienden, die het liefste zien dat de plechtigheid verloop zoals u dat wilt. Uitvaartverzorging Strijbos heeft daarom het boekje  "Wilsbeschikking "ontwikkeld.  Hierin kunt u zo beknopt of zo uitgebreid als u wilt aangeven wat uw wensen zijn.

U beslist hoe uw uitvaart eruitziet.


Uw uitvaartwensen veilig bewaren.

Laat uw familie en vrienden weten dat u een wilsbeschikking heeft. En waar u dit bewaart, bijvoorbeeld bij uw verzekeringspapieren. Dan weet men later dat u uw wensen heeft vastgelegd en waar deze te vinden zijn.

U kunt er voor kiezen om de ""Wilsbeschikking " thuis te bewaren en een kopie bij de uitvaartverzorger in het uitvaartregister te bewaren voor u.  


Ieder afscheid is uniek en persoonlijk